Την Τρίτη 20 Μαΐου 2014, στις 9 το πρωί, πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία η Σχολική Ημερίδα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου με τίτλο: «Προστατεύω το περιβάλλον - Τρέφομαι υγιεινά με προϊόντα τοπικά – Καταναλώνω Συνετά».

Σε αυτήν συμμετείχαν περισσότεροι από 300 μαθητές Δημοτικών Γυμνασίων και Λυκείων της Π.Ε. Ηλείας, ο υπεύθυνος της «Καταναλωτικής Συνείδησης», οι προϊστάμενοι των δύο δ/νσεων, οι δ/ντές των σχολικών μονάδων, οι υπεύθυνοι των σχολικών δραστηριοτήτων, δάσκαλοι και καθηγητές. Αρχικά παρουσιάστηκαν οι δράσεις των δεκατριών Δημοτικών Σχολείων και ακολούθησαν των εννέα Γυμνασίων και Λυκείων. Οι προϊστάμενοι απηύθυναν χαιρετισμούς, οι υπεύθυνοι των σχολικών δραστηριοτήτων και ο υπ. έργου του Σωματείου αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα και στην επίτευξη των στόχων του προγράμματος. Ακολούθως, οι μαθητές μίλησαν για τη δουλειά τους και τη σημαντική εμπειρία την οποία αποκόμισαν από αυτήν, παρουσίασαν δρώμενα, τραγούδια, κέρασαν φαγητά και γλυκά τα οποία είχαν παρασκευάσει στα σχολεία τους από τοπικά υλικά με παραδοσιακές συνταγές. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να γευτούν υγιεινά προϊόντα διατροφής από τον μπουφέ που τους προσέφερε το Σωματείο, να δοκιμάσουν χυμούς και φρούτα, όλα προϊόντα της ηλειακής γης.                      

Στην ίδια εκδήλωση έγιναν τα εγκαίνια της μαθητικής έκθεσης ζωγραφικής στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου, στην κεντρική πλατεία του πύργου, όπου εκτέθηκαν περισσότερα από 150 έργα και κατασκευές. Η έκθεση παρέμεινε ανοιχτή από 20 έως 26 Μαίου και επισκέψιμη για το κοινό, 9-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Στη διάρκεια λειτουργίας της, είχαν την ευκαιρία μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και ενδιαφερόμενοι να θαυμάσουν τα έργα των παιδιών και των εφήβων, να δοκιμάσουν παραδοσιακά προϊόντα, να ενημερωθούν για την πολύ ενδιαφέρουσα δουλειά τους, να προμηθευτούν ενημερωτικά φυλλάδια κ.α.

Παράλληλα, στα πλαίσια της σχολικής ημερίδας, διεξήχθη ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής, ο οποίος ανέδειξε 4 νικητές από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων, κ. Γοροζίδη και κ. Ηλιοπούλου και τον Εικονογράφο-Ζωγράφο κ. Ν. Τουμαζάτο.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω εντάσσονται στην πράξη: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ με κωδικό MIS 453293, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

 

Δείτε:

Φωτογραφίες Μαθητικής Ημερίδας Βιβλίο Δημοτικού: Προστασία της Φύσης
Φωτογραφίες Έκθεσης Ζωγραφικής Βιβλίο Γυμνασίου: Το Δάσος και η Προστασία του
Αφίσα Έκθεσης Ζωγραφικής Βιβλίο Λυκείου: Διαχείρηση Αστικών Στερεών Αποβλήτων
ΟΡΤ TV - Ρεπορτάζ Μαθητικής Ημερίδας (Βίντεο)