Την Παρασκευή 27 Ιουνίου, στις 7 απόγευμα, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία και τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτείας, της εκκλησίας, του εκπαιδευτικού κόσμου και πολυπληθούς κοινού, η Ημερίδα ευαισθητοποίησης του κοινού με θέμα: «Προστασία του Περιβάλλοντος, Υγιεινή Διατροφή, Προάσπιση των δικαιωμάτων του καταναλωτή».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων μίλησαν, ο Παιδοψυχίατρος Δρ. Κώστας Α. Σταμπουλόπουλος, ιδρυτής και υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού «Ινστιτούτο Μελέτης Παιδιού και Οικογένειας» στην Πάτρα, με έντονη δράση, ειδικά τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της διατροφής και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην υγεία των παιδιών και των εφήβων. Ακόμη, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, κ. Κώστας Νικολούτσος, ο οποίος αναφέρθηκε στα Ηλειακά προϊόντα διατροφής και πως η κατανάλωση αυτών συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος, ο υπεύθυνος έργου της «Καταναλωτικής Συνείδησης» κ. Γ. Δαγκούνας ο οποίος ενημέρωσε για τα δικαιώματα και την προάσπιση των καταναλωτών κ.α.

Παράλληλα έγινε αναφορά στις δράσεις των 22 σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, από τους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων, κ. Ευγενία Ηλιοπούλου και Γιώργο Γοροζίδη, ενώ τις εργασίες τους παρουσίασαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων που δήλωσαν σχετικό ενδιαφέρον. Στο τέλος της εκδήλωσης, όλοι οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν από τον μπουφέ ηλειακά προϊόντα και προμηθεύτηκαν πλούσιο έντυπο υλικό, σχετικό με την προστασία του καταναλωτή.

Να σημειωθεί ότι τα παραπάνω εντάσσονται στην πράξη: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ με κωδικό MIS 453293, η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης

 

Δείτε:

Ενημερωτικό Φυλλάδιο της Πράξης

Αφίσα Ημερίδας Ευαισθητοποίησης Κοινού

ΟΡΤ TV - Ρεπορτάζ Ημερίδας

Φωτογραφίες από την Ημερίδα