Το Σωματείο «Καταναλωτική Συνείδηση», σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηλείας, διοργανώνει την Παρασκευή 27 Ιουνίου, στις 7 το απόγευμα, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, ημερίδα με θέμα «Προστασία του Περιβάλλοντος, την Υγιεινή Διατροφή και την προάσπιση των δικαιωμάτων του καταναλωτή».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων θα μιλήσει, ο Παιδοψυχίατρος Δρ. Κώστας Α. Σταμπουλόπουλος, ιδρυτής και υπεύθυνος του Συμβουλευτικού Σταθμού «Ινστιτούτο Μελέτης Παιδιού και Οικογένειας» στην Πάτρα, με έντονη δράση, ειδικά τα τελευταία χρόνια, στον τομέα της διατροφής και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην υγεία των παιδιών και των εφήβων. Ομιλητές θα είναι επίσης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος ο οποίος θα αναφερθεί στα Ηλειακά προϊόντα διατροφής και πως η κατανάλωση αυτών συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωση η οποία υλοποιείται στα πλαίσια της πράξης «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ» με κωδικό MIS 453293 και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», θα γίνει επίσης αναφορά στις δράσεις των 27 σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, από τους υπεύθυνους σχολικών δραστηριοτήτων, Ευγενία Ηλιοπούλου και Γιώργο Γοροζίδη, ενώ θα συμμετέχουν οι μαθητές του 4ου Νηπιαγωγείου Πύργου, 1ου Γυμνασίου Πύργου και 2ου ΕΠΑΛ Αμαλιάδας.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος στις 20/05/2014 πραγματοποιήθηκε η σχολική ημερίδα με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων εκπαιδευτικών και μαθητών, όπου παρουσιάστηκαν οι αντίστοιχες μαθητικές δράσεις, καθώς επίσης εγκαινιάστηκε και λειτούργησε η έκθεση ζωγραφικής με έργα των μαθητών, διάρκειας μιας εβδομάδας.

Πηγή: patrisnews                                                                                            Δείτε το PrintScreen...